2008-04-23

kollektivpanik

Sl har höjt priset på månadskort från 620 till 690 kronor, men försäljningen i mars har ändå ökat med 2,9 % från samma månad förra året.

- Stockholms kollektivtrafikanter är kanske mindre priskänsliga än vad vi i allmänhet tror, säger SLs informationsansvarige till DN.
(http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=763620)

Men vad fasen är alternativet? Folk betalar ju för att de måste till jobbet. Fast snart kanske det blir billigare att säga upp sig och bara vara hemma på balkongen.

Vad ska vi göra när vi inte längre har råd att åka kollektivt? För min del blir det cykel. En mil in till stan, en mil tillbaka. På så sätt kan man även spara pengar under sommaren då man inte behöver träningskort, för att kanske ha råd med tunnelbana om det blir snö i vinter. Tack borgare, för att ni faktiskt lyckats göra det till en klassfråga att kunna åka arbetartransport.

1 kommentar:

Mattias sa...

Ja, visst är det fantastiskt!
Ja, du vet ju hur jag löser det. Nu blir det cykel året runt. Hej P1 i lurarna! Dock blir det nog buss redan imorgon till nattpasset...Tusan. Eller fan vet om det inte är värt de två och en halv timmarna på cykel...