2007-09-16

chipsrelationer

Hemmafest igår. Hösten är full av dem, och det är toppen! Slippa gå ut och skrälla på nation måste vara det bästa. På småtimmarna hamnade jag liggandes i sängen med Frukt och Långa Farbrorn, i en diskussion om relationer och monogami. LFs liknelse berikade min kväll:

De flesta personer har någon sorts chips som favoriter ganska stabilt under många år, kanske hela livet, oavsett om det är grillchips eller sourcream & onion. Man har sina favoritchips som man alltid återkommer till men tycker också om att då och då smaka andra sorter, kanske dill och gräslök till exempel.

Om det nu skulle vara så att någon bestämde att man aldrig mer fick äta någon annan sorts chips än favoritgrillchipsen, skulle man vara nöjd i början och äta mycket grillchips. Efter ett tag skulle man ändå börja längta efter andra smaker, och ju mer man tvingades välja grillchips desto mer irriterad blev man över att aldrig få prova något annat. Man skulle tröttna och vilja äta chips allt mer sällan, eller kanske till och med utveckla en frustration mot sina tidigare favoritchips, börja hata dem.

Det det blir bättre om man får smaka andra sorter ibland, för att sedan återgå till sina favoriter.

1 kommentar:

Stormen sa...

Det där tänker jag sno rakt av och införliva i min evigt föränderliga syn på relationer. Halleluja!