2007-10-05

varsågod, en filmkväll

Jag håller på och kollar på den tyska dokumentären om livsmedelsindustrin, "vårt dagliga bröd". Om jag fick önska en film som hela västvärlden skulle kolla på, så skulle det vara den. Så jävulskt stark. Och på temat bröd är här ett recept på en schysst vegankladdkaka:

150 - 200g mjölkfritt margarin, smält.
3 dl mjöl
3 dl socker (eller 2 vanligt - 1 farin)
1 tsk vanilj
1 dl kakao
1 dl sojamjölk (har den bindande effekten som ägg har i köttkakor)

sen kan man ha i 1 msk kaffe, en mosad banan eller en näve hackade jordnötter/valnötter.

Gräddas i 175 grader i 20 minuter. Måste svalna innan den stelnar, och har bäst konsistens om den fått stå över natten och riktigt sätta sig. Har upptäckt att den också är god fryst. Vill man göra en riktig räddavärldenkaka ser man till att ha ekologiska ingridienser och rättvisemärkt kakao. Puss alla som vågar se filmen och äta kaka samtidigt.